Gaur Senegaletik Mamadou etorri da, amamaren lagun bat, gurekin egotera eta Senegaleko errezeta bat irakatsi digu. Dastatu nahi duzue? Ba horretarako entzun eta animatu zaitezte sukaldatzera!
Deskargatu hemen.
MBOURAKE
Osagaiak:
500 gramo ogi birrindu
3 koilarakada kakahuete krema
3 koilarakada azukre
Banilla-esentziaren zopa-koilarakada 1 100 ml esne oso edo soja
Jogurt natural 1
Menda orriak
Limoi arraildura
Txikitu ogia eta bahetu, zatirik handienak kentzeko.
Ukitu gozoago bat nahi izanez gero, ogiaren ordez, beste errezeta batetik soberan geratu zaizkigun bizkotxo zatiak erabil daitezke.
Jarri ogi birrindua ontzi sakon batean eta gehitu azukrea.
Ondo nahastu integratu arte.
Gehitu kakahuete-krema, banilla-esentzia eta esnea.
Nahastu osagai guztiak, ondoren eskuekin oratzeko.
Masa homogeneoa eta trinkoa lortu behar da.
Banatu orea flan edo katilu txikietarako moldeetan, gainazala koilara batekin zapalduz.
Jira eta atera arreta handiz plater baten gainean.
Apaindu mbourake bakoitza jogurt natural koilarakada batekin gainetik, menda-hostoak eta limoi-arraildura gustura.
Aukera ona da, halaber, gainetik fruitu lehorrak jartzea, pistatxoen kasuan bezala.
Giro-tenperaturan zerbitzatzea eta gozatzea.
The post GAUR EZ DAGO ESKOLARIK: Gaur Senegaletik Mamadou etorri da first appeared on Bilbo Hiria irratia.